pondelok 7. mája 2012

5.finálové kolo, live prenos

Aj tento večer sa naši finalisti ukázali v tom najlepšom svetle a hlase. Poslucháči a diváci zároveň, si prišli na svoje. Každý z účinkujúcich zaujal niečím iným, svojím prejavom, spevom, svojou osobnosťou.
Začiatok večera patril finalistom a ich spoločnej skladbe, "Rollin on the river", bol to príjemný začiatok.
Každý z finalistov nám prezradil čo to o sebe v krátkej dokrútke. Zažili aké to je byť "hviezdou" a rozdávať autogramy šalejúcemu davu fanúšikov.


Markéta Poulíčková (1), zaspievala od "M. Jacksona, Be that", bolo to dobré na počutie aj na pozeranie, účes sa podaril(brčkavé vlasy).Ocenil to David slovami, "vizážisti se pochlapili". Dara vníma jej spev ako dokonalý, "od kola ku kolu sa viac vyprofilovávaš".Len je trochu zmätená z tanca, pohybov rúk a nôh, ktorých je niekedy viac. Rytmus je u nej zvyknutý na profesionálne výkony, Pepa je rád ako spieva po svojom.

Juraj Zaujec (10), spieval a hral od "Brucea Springsteena a Santanu, Smooth". Pekné vystúpenie, s gitarovým sólom, s výborným doprovodom kapelou. Dara bola nadšená výborným číslom, Pepa zhodnotil Juraja tak, že dokáže zaujať tým, ako pieseň podáva a nepotrebuje mať ani 6-oktávový hlasový rozah. David si trochu zašpásoval a zahral sa na Rytmusa. Tetovanie, reťaz na krku, k tomu reč. Rytmusovi to, ako sa vyjadril smiešne nepripadalo, ale pobavilo to všetkých. Rytmus nato povzbuil divákov,a by posielali SMS hlasy, lebo si to zaslúži, je to "šowbizový týpek".

Ďalšou spoločnou piesňou "We will rock you" sa nálada ešte viac zlepšila, aj to bolo dobré číslo.

Kristína Daňhelová (7), spievala od "Lucky Bílej, Most přes minulost". Bolo to precítené, podľa Davida krásne čisté spievanie. Dara si je istá, že Lucie Bílá by bola na ňu pyšná. Rytmus poznamenal, že na tejto piesni z muzikálu ukázala, že vie spievať. Opäť sa obrátil na hlasujúcich, aby esemeskovali.

Daniel Mrózek (4), rozprúdil krv a roztancoval ľudí skladbou od "Red Hot Chilli Peppers, Dani California". Michal David ho pochválil za "dobrý indiánsky tanec", ale to skákanie ho obralo o výkon, poznamenal Rytmus.

Po týchto speváckych vystúpeniach nasledoval duet Petra Cmoríka s Annou Veselovskou s piesňou "Wild horses" od Rolling Stones. Dobre im to spolu ladilo.Bolo to zaujímavé stretnutie naživo s fanynkou a jej obľúbeným spevákom zo Superstar spred šiestich rokov. Nakreslila ho a obrázok poslala do súťaže o lístky na finále superstar.

Kristína Zakuciová (3), spievala "Because the night" od Patti Smith. Jej výkon poznačila choroba, napriek tomu sa nemusí hanbiť za svoj výkon. Rytmus to zhodnotil ako výkon nie na sto percent, a je o na ľuďoch. David bol spokojný, zaspievala to veľmi dobre, bola limitovaná tým čo jej dovolil hlas. Pepa Vojtek bol hrdý že prišla a zaspievala napriek chorobe.
Posledný duet večera zaspievali Janek Ledecký a Markéta Poulíčková od Beatles, "Come together".
Bol to vyrovnaný duet dvoch profíkov. Janek sa vyjadril, že sa bál že jej to pokazí. Aj on ocenil jej hlasové kvality.

Nikoleta Spalasová (8), si vybrala svetový hit od Qeenu, "Show must go on". Bol to veľmi dobrý výber a o to zaujímavejšie prevedenie v ženskom podaní. Pepa v nadšení povedal, "dalas to úžasně". Dara: "veľkolepé, monumentálne, ako na olympijských hrách, na úvod". Rytmus bol takisto spokojný."Prišla dáma, všetkým padli sánky.."Apeloval na hlasujúcich, aby opäť nič nenechávali na náhodu a posielali hlasy, aby jej zaručili postup.

Babora Švidraňová (6), zaspievala pomalú citovú skladbu od Szidi Tobias, "Hlas z kríža". David ju počul prvýkrát, pieseň sa mu páčila, bola pekne postavená. Dara: "zaspievala si ju prenádherne", Rytmus: "malo to emóciu, srdce". Ale viac ho zaujalo všetko okolo, spev až tak nie.

Anna Veselovská (12), si vybrala U2 a pieseň, "With or without you". Davidovi sa v jej podaní páči všetko, je muzikálna, vadila mu len jedna vec, že nepozdraví, keď sa jej prihovorí, hodnotí. Rytmus sa jej zastal, išiel dokonca aj na pódium, aby ju podporil. Vraj je ešte mladá, neskúsená, treba jej dať čas. Aj ona nesklamala svojim výkonom.

Žiadne komentáre: