utorok 7. februára 2012

Jozef Vojtek


Jozef Vojtek, zdroj obrázku: kabati.cz
Do poroty Hlas Česko Slovenska zasadne jeden z členov skupiny Kabát – spevák. Spoločne so skupinou Kabát získali niekoľko ocenení ako napríklad platinové platne a Českého slávika, Zlatého slávika... Na pódiu sa pohybuje vyše 20 rokov a preto nie je divu, že by ho mohol niekto poznať. 

Český fanúšikovia a aj médiá tvrdia o skupine Kabát, že je jednou z najúspešnejších aké tu kedy boli. Samozrejme aj medzi Slovákmi sa nájde pár priaznivcov, alebo sa mýlime?

Michal David


Michal David, zdroj fotografie: michaldavid.cz
Nieje divu, že Michal David bude rozhodovať v show Hlas Česko Slovenska, pretože kto by nepoznal meno Michal David? Jasné, že kto žije v krajinách Česko a Slovensko nemôže povedať, že ho nepozná. Je to talentovaný a tridsiatimi rokmi obrúsený spevák a hudobník, ktorý zložil snáď len „samé hitovky“.  Jeho hudobný „DAR“ sa prejavuje na všetkých diskotékach a to je čo povedať.

Preniesť sa totiž cez rôzne generácie a ponúknuť im pieseň, na ktorú sa bude dať tancovať  aj po mnohých rokoch, alebo vymyslieť hitovku na ktorú sa chytia dnešní mladí – to sa nepodarí hocikomu. Michal má v sebe entuziazmus a optimistické zmýšľanie a možno práve to dáva jeho tvorbe taký dynamický lusk.