utorok 7. februára 2012

Michal David


Michal David, zdroj fotografie: michaldavid.cz
Nieje divu, že Michal David bude rozhodovať v show Hlas Česko Slovenska, pretože kto by nepoznal meno Michal David? Jasné, že kto žije v krajinách Česko a Slovensko nemôže povedať, že ho nepozná. Je to talentovaný a tridsiatimi rokmi obrúsený spevák a hudobník, ktorý zložil snáď len „samé hitovky“.  Jeho hudobný „DAR“ sa prejavuje na všetkých diskotékach a to je čo povedať.

Preniesť sa totiž cez rôzne generácie a ponúknuť im pieseň, na ktorú sa bude dať tancovať  aj po mnohých rokoch, alebo vymyslieť hitovku na ktorú sa chytia dnešní mladí – to sa nepodarí hocikomu. Michal má v sebe entuziazmus a optimistické zmýšľanie a možno práve to dáva jeho tvorbe taký dynamický lusk.


Tu si môžete pozrieť zoznam piesní Michala Davida a je ich vyše 410 J.  Takže si ich môžete spievať každý deň jednu a niečo vám zostane aj na budúci rok J.



Ukážka z filmu, ktorý asi videl každý, len pre pripomenutie:

Michal David - Discopříběh

Niečo z Wikipédie: Vyštudoval konzervatórium (ale narodil sa s talentom). Jeho hudbu poznáme z filmov Diskopříběh, Láska z pasáže, Vítr v kapse. V roku 1976 založil jazzové kvarteto „Čtyři“ a získal ocenenie „Hudobník roku“ na Pražských hudobných dňoch. Celkom vydal 16 sólových albumov. Okrem spievania a skladania populárnej hudby začal v 90. rokoch 20. storočia produkovať muzikály a skladať k nim hudbu. V divadlách ešte pracuje na dramaturgii... Viac o Michalovi Davidovi vo wikipédii.

A niečo, čo Michal tvorí teraz si pozriete na tomto videu:

Michal David - Čas Vítězství

Oficiálna stránka Michala Davida je http://www.michaldavid.cz/

Pre zanechanie komentáru sa nemusíte prihlásiť. Stačí kliknúť na ceruzku a písať. Tešíme sa na Váš komentár :)

Žiadne komentáre: