nedeľa 19. februára 2012

Karel Gott

Karel Gott, Zdroj: wikipedia.org
V úvode 1. série Hlasu a druhej epizódy výberu na slepo vystúpi aj legendárny a samozrejme stále aktuálny Karel Gott.

Karel Gott je na scéne obrazoviek od svojich 19 rokov!

Dostal v minulosti šancu a sám sa prihlásil vo svojich 19 rokoch do súťaže "Hľadáme nové talenty" v roku 1958. Síce bola iná doba, ale vek mal podobný ako niektorí účinkujúci Hlasu Česko Slovenska"U poroty operný lyrický tenor oproti hlasom z tej doby na plnej čiare prepadol, no nezáujem poroty vyvolal záujem publika. Pre neprestávajúce ohlasy ľudí sa porota rozhodla, že dá nakoniec angažmán Karlovi Gottovi v jednej kaviarni v Prahe"

Niečo z wikipédie: Karel Gott "V roku 1999 bol jeho koncert pred Zakázaným Mestom v Číne vysielaný do mnohých štátov a sledovalo ho viac než 600 000 000 ľudí a zapísal sa do Guinessovej knihy rekordov ako stálica popmusic. V roku 1975 predal platňu Vánoce ve zlaté Praze, ktorú si kúpilo 13 000 000 ľudí. V roku 1977 získal titul zaslúžilý umelec a v roku 1985 titul národný umelec. V roku 2006 Karel Gott dostal 32. Českého slávika."


"Karel Gott pôsobí ako spevák viac ako 50 rokov, je držiteľom 32 slávikov, vlastní približne 60 zlatých platní, 2 strieborné platne, 7 diamantových platní, ktoré presahujú predajnosť od 1 000 000 do 13 000 000 nosičov. Počas svojej kariéry predal viac ako 135 000 000 platní, nahral 400 platní, približne 2600 pesničiek a 300 duetov hlavne s Helenou Vondráčkovou a Luciou Bílou čím sa už 2-krát zapísal do Guinessovej knihy ako spevák s najpestrejším repertoárom."
Zdroj Wikipédia.org uvedený v linku pri mene: Karel Gott

"Meradlo" pod názvom Facebook:

Karel Gott má na svojej oficiálnej FB stránke (k dnešnému dňu 19.2.2012) niečo vyše 3850 fanúšikov (asi mu niekto pretočil počítadlo :D), samozrejme že to myslíme ironicky, pretože Karel Gott je svetovo niekoľkokrát ocenený Pán Spevák, ktorý má nespočetné množstvo fanúšikov, /vlastne spočítateľné/ má ich maximálne 7. miliárd :D. Na FB má Karel Gott niekoľko fanklubov a iných niekoľkotisícových "funstránok". Karel Gott na FB nemusí byťa stále bude "IN"!!!

Porota Hlasu: Rytmus má na FB 230 000 Fanúšikov, Dara Rolins má na FB niečo vyše 16.604 fanúšikov, ďalej Jozef Pepa Vojtek má na FB v rámci kapely Kabát nad 7640 fanúšikov ("Vážení,dozvídáme se, že na Facebooku se stále častěji objevují podvodníci, kteří se za nás drze vydávají! Tímto prohlašujeme, že nikdo z jednotlivých členů Kabátu na Facebooku NENÍ ZAREGISTROVANÝ !!!") a Michal David má na FB 41.074 fanúšikov ale má oficiálnu stránku na FB, kde sú priatelia.

poz. Rátanie nemá žiaden informačný charakter ale ide iba o názor. Samozrejme nerátame, že na FB sú aj iné "pod" fanúšikovské stránky. Rátanie bolo urobené iba na Facebook stránkach porotcov Hlasu Česko Slovenska a Karla Gotta  mali ako pozvaného hosťa v úlohe speváka, ktorý sa postavil pred "porotu".

PS: Na FB máte niekoľko mylných stránok, ktoré väčšinou vytvoril fanúšik a keďže vidíte koľko má "Známa osobnosť" fanúšikov, priateľov a ľudí, ktorí o tom hovoria, potom to ešte neznamená, že je to oficiálna FB stránka/profil speváka, speváčky, či inej známej osobnosti. Možno by bolo dobré aby FB zaviedol pravidlo, resp. overenie (na požiadanie) osobnosti, aby potvrdila svoju pravosť. Týmto by sa zabránilo chaosu na Facebooku, ktorý tam vniká :D. Ale to je už iná téma.

Výber stránok na FB s neoficiál fanúšikovskými stránkami je rozmanitý, ale chaotický!


Hľadanie na FB je chaotické a neviete, ktorá je oficiál stránka a ktorá fanúšikovská:
Michal David, Dara Rolins, Pepa Vojtek, Rytmus

Čo myslíte, čím to je? Možno dobou v ktorej žijeme, možno tým, že Karla Gotta, alebo inú známu osobosť síce poznajú po celom svete, ale mladí ľudia majú (na FB) iné hodnoty a svoje meradlá.
OKREM FACEBOOKU EXISTUJÚ AJ INÉ SOCIÁLNE SIETE!!! 

Inak ak by ste chceli vedieť aké sú oficiálne stránky porotcov Hlasu Česko Slovenska, tak tu sú:


MICHAL DAVID: http://www.michaldavid.cz/
DARA ROLINS: http://dararolins.cz/
RYTMUS: http://www.rytmusfenomen.com/#!/
JOZEF VOJTEK: http://www.kabati.cz/

A KAREL GOTT má oificiálnu stránku: http://www.karelgott.com

Ak ste našli chybu, potom ju uveďte v komentári.

Žiadne komentáre: