pondelok 20. februára 2012

Výber súťažiacich naslepo 2. kolo


V minulom kole výberu naslepo sme si predstavili niekoľkých dobrých spevákov Česko-Slovenska. Za nami je už aj odvysielané druhé kolo výberu na slepo. Druhá časť začala 19.2. o 20:15 na televízii Markíze a Nove. V tejto časti spolu vystúpilo 15 spevákov a z toho bolo 7 ženského pokolenia

Koho si  vybrali porotcovia a koho si vybrali samotní speváci Hlasu v druhom kole výberu na slepo? Bolo to znova zaujímavé ale aj dramatické. Bol medzi nimi ten alebo tá, ktorý sa prepracuje až k víťazstvu? Každý z nich si môže splniť svoj sen, veď stačí mať hlas!

V tejto časti Výberu naslepo sme sa mohli znovu stretnúť s "doberaním sa" porotcov navzájom, nič výnimočné "drzé" sa však nestalo. Vtipné poznámky sršali príjemnou pozitívnou energiou. Niekoľkým súťažiacim išlo do tuhého a niekoľkí svoju misiu nesplnili tak ako by si priali a niektorí sa dostali do ďalšieho kola takpovediac "o chlp". Keď spevák dospieva, začína súťaž aj pre koučov. Súťaž je teda aj pre porotcov, pretože majú možnosť predložiť spevákovi svoje predstavy o tom ako bude fungovať ďalšia spolupráca. Spevák si ale vyberá na základe svojho úsudku, ktorý ako predpokladáme, mal už dávno pred súťažou pripravený. Spevák má možnosť vybrať si na základe svojich predstáv a to je len dobré. No uvidíme, či jeho voľba bude správna a či sa v tejto polohe speváka bude cítiť dobre pod vedením "svojho kouča." Asi najhoršie pre speváka je, keď sa ani jeden z porotcov neotočí, pre tohto speváka sa súťaž Hlas Česko Slovenska definitívne končí. Ale poďme poporiadku.

Tímy podľa toho ako si ich vybrali súťažiaci a porotcovia – kouči 19.2.2012:

MICHAL DAVID má zatiaľ vo svojom Tíme po druhom kole: Michal Kašpar (37) CZ, Radka Križanová (20) SK, Ivanna Bagová (18) SK  1. Kolo: Arpád Csete (38) SK, Lucia Molnárová (25) SK 
RYTMUS si vybral a jeho si vybrali: po prvom kole a druhom kole: Nikoleta Spalasová (26) CZ, Imrich Tengeri (29) SK, 1. Kolo: Kristýna Daňhelová (17) CZ, Petr Lexa (20) CZ,  
JOZEF VOJTEK - jeho tím vyplnili doteraz: po prvom a druhom kole: Markéta Poulíčková (23) CZ, Marek Motalik (17) CZ, Veronika Vrublová (16) CZ 1. Kolo: Daniel Mrózek (18) CZ, Jakub Pohle (21) SK, Bára Vaculíková (32) CZ, 
DARA ROLINS má vo svojom Tíme: 2. Kolo: Zuzana Mikulcová (22) SK, David Bísek (24) CZ, Nándor Polgari (25) SK,  1. Kolo: Adam Pavlovčin (16) SK, Simona Hégerová (16) SK, Alan Tuscany (20) CZ,


Výber spevákov v prvom kole si môžete prečítať v článku "výber súťažiacich 1. kolo"

Celú tabuľku súťažiacich si môžete pozrieť na karte "súťažiaci" v hlavnom menu hore.

V druhom kole a prvej odvysielanej časti Hlasu už pri výbere naslepo v druhom kole VYPADLI
Viktor Nižník (30) SK, František Bartoš (34) CZ, Vladimíra Bauerová (48) CZ, Karolína Ruppert (33) CZ,  po prvom kole: Vanda Krajčovíčova, Viliam Šandor, Vanesa Walsbergerová CZ , Tino Richter,

Vystúpenia najlepších spevákov Hlasu druhé kolo, ktorí sa uchádzali o priazeň porotcov v poradí tak, ako ich odvysielali TV Markíza & Nova:

(Zoradené podľa Meno, vek, názov piesne, kto sa otočil, koho si vybral súťažiaci, alebo kto išiel domov)

1. Ako prvý spevák, vlastne speváčka v druhom kole výberu naslepo sa predstavila Zuzana Mikulcová (22) SK a spievala pieseň: You Give Me Something.  Mladá študentka konzervatória v Prahe. Síce na začiatku moderátori uviedli, že nebudeme vidieť jej tvár sa nám predsa po niekoľkých sekundách ukázala a dobre urobila. Ale hodnoťme spev, resp. Dara hodnotila asi takto: "Vyber si mňa, chcem Ťa" a spolu s Darou sa o priazeň Zuzany uchádzal Rytmus so slovami: "Nič ma nerušilo"..."Ja by som sa chcel spájať s talentovanými ľuďmi..."Mne tam nič nehýbalo." Zuzana si vybrala nakoniec Daru so slovami: "Je to ťažké, ale vyberám si Daru!"

2. Viktor Nižník (30) SK Spevák skupiny Close harmony friends sa pred vystúpením vyjadril, že v súťaži Hlas vidí príležitosť a míľnik cez ktorý by sa rád dostal, no napriek (podľa mňa) dobre zaspievanej baladickej piesni: Bad day sa cez rozhodnutia porotcov, ktorý sa neotočili, nedostal. Možno to bola symbolika, ale asi mal skutočne "zlý deň". Napriek tomu dostal od porotcov pochvalu za dobre odspievanú pieseň. David: "Nato, že máš už 30 rokov, mal by si mať tieto intonačne veci vychytané..."mne sa páči Tvoj hlas". Dara: "Veľa Štastia" Rytmus: "Nestlačil som preto, lebo to nebol môj štýl"

3. Do Hlasu Česko Slovenska sa prihlásila už "známa" Markéta Poulíčková (23) CZ, ktorá za svoj úspech považuje možnosť spievať v muzikáli Kleopatra. Dnes vystúpila s piesňou: Sober. Hneď pri prvom refréne sa dvaja porotcovia Rytmus a David rozhodli, že sa budú uchádzať o jej HLAS. Pieseň je chytľavá a keď ju vie spevák dobre podať, potom nieje čudné, keď rozvášni divákov, tak ako sa to podarilo Markéte. Nakoniec sa otočili všetci štyria porotcovia.  Pepa Vojtek: "Hodíš se na pódium" Markéta na to: "I já to tak cítím". Dara: "Si profík a ako keby si už bola profíkom". Rytmus: "Markéta, zamysli sa nad tým, že títo porotcovia majú dokopy 140 rokov", na čo Pepa reagoval: "Ale taky skušenosti! :D" Rytmus sa ďalej snažil so slovami: "Vieš koho uznávajú mladí..." Markéta Poulíčková si nakoniec vybrala P. Vojteka so slovami: "Je mému srdci tak nějak nejblíž" Pepa: "K tomu Hlasu není co dodat."

4. Michal Kašpar (37) CZ kuchár, ktorý hovorí: "Vaření mám rád a spívaní miluji" vystúpil s piesňou: Easy. Disponuje s hlbokým a precíteným hlasom. David skúšal Rytmusa, aby sa otočili naraz, no nakoniec stlačil Rytmus až po M. Davidovi. Michal David Michala Kašpara pochválil: "Ty sis to udělal nádherne po svím" Za čo mu M. Kašpar poďakoval. Rytmus: "Teším sa na to ako pôjdeš hore a hore" Po "Těžké volbě" si vybral Michala Davida. Michal David sa neskôr o ňom vyjadril: "Bude to kluk, který bude hodně tvárnej"

5. František Bartoš (34) CZ to v predchádzajúcom živote nemal ľahké a bremeno si ešte ponesie. Zomrela mu totiž priateľka a po ich spoločnom vzťahu mu zostali dve deti o ktoré sa stará. Na Hlase vystúpil s pesničkou:Vyznání s ktorou mal v obecenstve ohlas, lenže porotcovia - kouči mali iný názor a nakoniec ho ďalej neposunuli. David: "špatná kopie Petra Koláře" Leoš potom v zákulisí: "Zrovna od Michala je to nůž do srdce" Dara: "Ku mne sa emócia nedostala" František: "Chtěl jsem dojít co nejdál...Svět se nezboří!"

6. David Bisek (24) CZ neviem prečo, ale trochu mi pripomína Škrtela :).Napriek tomu že sa mi zdalo, že to nebol práve najlepší výkon a spievanie piesne: California King Bad bolo trochu falošné sa otočila Dara a mala asi iný názor. Neskôr sa otočil aj Rytmus, čiže David si vyberal medzi Darou a Rytmusom. Michal David sa vyjadril, že "Spívaš moc pěkne"..."Místami jsem nevědel či zpívá chlap, nebo holka, vzhledem k tomu, že jsem tam slišel alt a tenor"..."Teď je mi líto, že jsem to nezmáčkl" Rytmus: "Tiež som zostal na vážkach"..."Ty vieš s kým som robil a preto verím že pôjdeš ku mne" David Bisek na to zareagoval a rozhodol sa: "Já se budu rozhodovat spravodlivě. bude to Dara, protože byla první" Dara: "David je zjav, proste keď ho vidíš..." A hovorilo sa že na vzhľade nezáleží :D.

7. Nikoleta Spalasová (26) CZ sa narodila v Gréckych Aténach, spievala pieseň Nothing Compares To You, ktorá svojim spevom presvedčila Rytmusa a Davida. Pred vstupom do "arény" sa jej Leoš Mareš opýtal: "Jaký máš poslední pocit před vstupem do arény?" Nikoleta: "Smiech"..."Snad to výjde" Hneď pri prvých tónoch po pár sekundovom úvode "to vyšlo" a Rytmus sa otočil a za ním David. Spievanie sa mi zdalo výborné a čakal som, že sa otočia všetci, no nestalo sa tak. Dara: "Budem závidieť jednému, alebo druhému" - prečo potom nestlačila? Rytmus: "Keď budeš v mojom tíme, urobím Ti klip" David: "Zdálo se mi, že tam stojí korpuletní 100 kilová" Mala standing ovations a po reklame (20:49-20:56) sa rozhodla pre: "Já bych si vybrala podle žánru, bych si vybrala Rytmuse". Rytmus: "Spĺňa všetko čo táto show očakáva"...Dobre vyzerá, môže sa páčiť aj chalanom - sa do nej zaľúbia...Pre mňa zatiaľ favorit". No zase je tu zmienka o výzore - Veď tu v tejto show na ňom predsa nezáleží, alebo sa mýlime?

8. Imrich Tengeri (29) SK spieva pieseň Sex on Fire. Dara niekoľkokrát váhala, až nakoniec stlačil iba Rytmus sám. Michal david sa po vystúpení vyjadril o Imrichovi, že: "Máte spoločnou věc s Rytmusem - tetováni, budete si rozumnět" Rytmus: "Týpek jak z videoklipu,  je štýlový" Leoš po vystúpení na náladu v zákulisí reagoval: "Je to tady jak v zahraniční verzi "The Voice"

9. Vladimíra Bauerová (48) CZ Milujúca Blues a Džez sa prihlásila do súťaže ukázať, že i v tomto veku niečo dokáže. Spievala pieseň: Vyznanie. Rytmus sa vyjadril: "Na môj vkus to bolo staromódne spievanie." Dara: "Túto pesničku poznám v rôznych podobách, a prevedeniach zaspievanú rôznymi spevákmi" David: "Máte hezkou baretu"..."Ale Drive v té písni nebil" Vladimíra: "To je čiapka snov" Nepostúpila.

10. Ďalší spevák bol ohlásený, že mu neuvidíme do tváre. Jeho meno je Nándor Polgari (25) SK s piesňou Come Together, jeho tvár nám kamery ukázali až po 55 sekundách, ťažká pieseň mu podľa mňa nesedela. Dara nevydržala adrenalín a stlačila a neskôr povedala: "Myslím si že spievaš výborne"..."Mne pripomínaš Mistra Beana". Po Dare stlačil aj Rytmus ale Nándor povedal: "Ďakujem Vám Pán Vrbovský :D, ale ja by som išiel s Darou..." Leoš potom vtipne poznamenal že i Johnovi Lenonnovi povedala jeho babička: "Nespívej, hudbou se neuživíš" :D" A pozrite sa kam to dotiahol.

11. Radka Križanová (20) SK sa o sebe vyjadrila, že sama nemá hudobné vzdelanie ani konzervatórium. Spievam, keď som extrémne šťastná, alebo, keď som extrémne smutná. V druhom kole výberu naslepo spievala Radka pieseň s názvom: Rome wasn´t Built In A Day. Na Michalovi Davidovi bolo vidieť, že sa mu jej vystúpenie páči a až po dlhšom čase stlačil aj Jozef Vojtek. David sa vyjadril: "Krásnej hlas, úžasný"  Nakoniec si vybrala Michala Davida so slovami: "Ak sa Pán Vojtek neurazí, ja by som si vybrala Michala Davida". V zákulisí sa vyjadrila, že skoro sa na javisku rozplakala.

Reklama 21:17 – 21:24

12. Karolína Ruppert (33) CZ sa prihlásila do Hlasu kvoli tomu, ako sama povedala: "Potřebuji se tak nejak nakopnout vzhledem k mému věku"..."Je to o zpívání, ne o tom  kde sem byla a kdy"..."Já si až tak nevěřím abych došla až tam". A stalo sa, nedošla. Keďže nikomu z porotcov sa prevedenie piesne: Pokoj v duši v jej podaní nepáčilo. Dara: "Predviedla si sa v polohe v ktorej nevynikol Tvoj hlas"..."Teraz keď ťa vidím ľutujem, že som nezmačkla". Znovu sa vyjadroval niekto k vzhľadu? Karolína: "Abych byla úpřimná, nečekala sem, že skončím tak skoro".

13. Marek Motalik (17) CZ Prvý sa pri pesničke Wonderwall v jeho prevedení otočil Rytmus, potom Dara a nakoniec Jozef Vojtek. Dara a Rytmus sa na seba pozerali a "šaškovali", kto stlačí prvý. Dara o Marekovi Motalíkovi: "Si pre show stvorený". Marek: "Asi nejblíž mám k Pepovi" - Bolo teda rozhodnuté a vybral si Pepu Vojteka. Leoš: "Si na kameře - mávej" Marek: "Ja sem rád na kameře"

14. Veronika Vrublová (16) CZ povedala, že keď je na javisku a je tam málo ľudí má trému. Porotcovia premýšľali pri piesni Poison a dlho sa nikto neotáčal až nakoniec sa otočil iba Jozef Vojtek, aj keď aj Michal David pred koncom vystúpenia váhal, či nestlačí a keď sa rozhodol stlačiť, už to nestihol. Veronika povedala, že si hrozne priala aby stlačil Pán Vojtek. Načo Vojtek zareagoval s úsmevom: "Klidne mi říkej Pepa"..."Ja nejsem tak starý"..."Čeká ji kariéra, ja bych jí chtěl v tom pomoct".

15. Krásna a milá Ivanna Bagová (18) SK spievala pieseň If I Were A Boy "Pochádzam zo Zakarpatia"..."Maminka je skvelá, podporuje ma vo všetkom"..."budem spievať od srdca"..."Mojim cieľom je spievať tak aby na mňa bolo hrdé cele Česko Slovensko" Leoš sa spýtal jej mamy ako sa povie: "Prosím, otoč sa" v  reči "Zakarpatskej Rusi" - Ukrajiny. Mama odpovedala: "Prošu, prošu, obrny sa" a myslel tým stoličku aspoň jedného z porotcov. Keďže o chvíľu podala jednoznačne najlepší výkon otočili sa všetci štyria porotcovia takmer naraz. Dara: "Ja chcem aby si bola v mojom Tíme!" Jozef: "K Tvímu hlasu se hodí rockové věci" David: "Mela bys spívat písničky jako Whitney Houston"..."U mne dostaneš super servis"  Povedala: "Presne to, čo som chcela počuť som počula od..." Konečne sa mohla rozhodnúť a rozhodla sa pre: Reklama pred jej rozhodnutím :D (21:45 - 21:52). "Tak si vyberám Michala Davida". V zákulisí sa Leoš opýtal: "Z čoho si mala najväčšiu radosť?" Veľmi sa tešila so slovami: "Mami chápeš to?" "Otočili sa všetci"

Na koniec večera vystúpil legendárny Karel Gott, ktorého sa mimo scenár spýtal Leoš Mareš: "Ak by jste si jako spěvák měli vybrat, koho ze zde přítomných porotcú by jste si vybral?" Karel sa zamyslel a povedal: "Tak já bych si vybral Daru, ale to už teď nemúžu". Leoš položil Karlovi Gottovi ešte jednu otázku: "Co by jste poradil porotcúm?" Karel odpovedal: "Někdy je dobře, že nevidí toho kdo zpívá" a vtipne dodal: "Zpívá dobře, ale vidět ho nemusím" Karel Gott si na záver vyslúžil "čestný" potlesk.

Koniec vysielania o 21:50 Dobrú noc J.

Pozn. Znova sa ospravedlňujem, ak som niekomu omylom skomolil meno, alebo názov piesne, za české gramatické chyby, za uvedenie času a nepresnosti v dialógoch, názvy textov piesní a pod. Znovu som písal počas druhej časti prenosu, s jednou rukou na klávesnici a druhým okom na obrazovke a podoprenými viečkami, ktoré sa chystali už dávno spať. J. JT

PS. SLEDUJTE HLAS ČESKO SLOVENSKA A AJ TENTO BLOG - a zanechajte odkaz, potešíme sa.

Videá k tomuto kolu nájdete na TV.


Zdroje obrázkov: TV Markíza, TV Nova, VOYO
Sorry za kvalitu – foto nastrihane z videí
ak ste našli chybu prosíme do komentára zanechajte odkaz - opravíme.

Žiadne komentáre: