streda 16. novembra 2011

Casting


Castingy sa už konali v Bratislave a Prahe. Spievalo sa pred porotou zloženou z cca 8 ľudí. Boli medzi nimi ľudia z hudobnej produkcie, dramaturgie a samozrejme tam nemohol chýbať režisér. Súťažiaci spievali jednu, prípadne dve piesne. Ale to záležalo od poroty, či spev zaujal hneď pri prvej piesni, alebo súťažiaci dostal druhú „šancu“ spievať aj druhú pieseň podľa vlastného výberu.
Je jasné že ak usúdili, že sa im spev nepáčil, nemusel súťažiaci dospievať ani celú pieseň. Ako doprovod spevu  sa dal použiť podmaz z CD, klavír, alebo gitara. Priebeh kastingu: registrácia, fotenie, porota, pohovor a domov

Ako dlho trvali kastingy?

Castingy prebiehali od 13.11.a budú prebiehať do 24.11.2011. V Bratislave už skončili ale do Prahy sa dá na kasting prísť. Výberový deň je rozdelený do dvoch časových intervalov, buď medzi 8:00 - 12:00, alebo po 13:00. Tak a je takmer po kastingoch, teda posledný sa bude konať v Prahe dňa 24.11.2011. Ak ste nestihli, potom je najvyšší čas. Kde bude? OREA Hotel Pyramida - Praha 6.

Na kastingu dávali dve odpovede. „Ďakujeme“ a „Ďakujeme, nepostupujete“. Tá prvá odpoveď znamená, že máte ešte šancu, resp. postup máte ešte možný. Tá druhá, že ste výberovú porotu nezaujali a idete hneď domov. Ak niekomu povedali, že ďakujeme, potom absolvoval asi tak 15 minútový pohovor, kde mu položili niekoľko otázok ohľadom ambícií a pod. Nechýbajú aj otázky: „Či ste už vystupovali pred publikom, akých máte obľúbených spevákov – kto je Váš spevácky vzor - idol... Zaujíma ich aj dôvod, prečo ste sa do súťaže prihlásili, či máte skúsenosti a aké... Medzi otázkami boli aj tie, ktoré súťažiaci vypisovali v dotazníku. Pre pripomenutie si to môžete pozrieť v článku Dve televízie, dva štáty hľadajú jeden Hlas Česko Slovenska, kde sú spomenuté.

Kedy oznámia súťažiacim odpovede z kastingov?
Výsledky  súťažiacim oznámia telefonicky do 29.11. resp. tak ako im povedali na pohovore.

Ďalší ostrý užší výber (casting) sa bude konať v Prahe od 2 - 16.1.2012, bude sa vyberať z tých, ktorým oznámia do 29.11. že postúpili  a tam už pôjde naozaj do tuhého.

Do TV šou Hlas Česko Slovensko postúpi iba 32 ľudí, ktorých si rozdelia 4 koučovia podľa pravidiel

Ak ste sa prihlásili, potom veríme, že ste medzi nimi.

Tak ako sme už viackrát v článkoch písali; Držíme Vám palce!

Žiadne komentáre: