streda 23. novembra 2011

Hlas Nemecka THE VOICE OF GERMANY

Práve začína „Hlas Nemecka“. Nemecko má odhadom takmer 82 miliónov obyvateľov, teda ľudí ktorí si určite nenechajú ujsť túto novú výnimočnú show. V nemeckom prevedení THE VOICE OF GERMANY budú koučovať súťažiacich Nena, Xavier Naidoo, Rea Garvey a "Boss Burns" & "Hoss Power". Dokopy ich bude 5, ale oficiálne sa budú počítať 4 hlasy. Ako je to možné? No veď si to prečítajte do konca :).


Predstavme si koučov, ktorí budú rozhodovať pri  „Hlas Nemecka“ The Voice of Germany:

Nena, vlastným menom Gabriele Susanne Kerner, je nemecká speváčka a herečka, ktorá sa narodila pre spev a hranie. Preslávila sa mnohými hitmi hlavne v osemdesiatich rokoch. Snáď najznámejší je 99 Luftballons (99 Balonov). Nena vydala svoj ​​prvý singel, "Nur geträumt" ("len sen"), ktorý sa stal okamžite hitom v Nemecku potom, čo sa skupina objavila v nemeckej televíznej show Musikladen. Za jeden deň predala údajne 40.000 albumov. Samozrejme, že  Nena  má za sebou mnoho ďalších úspechov.


Nena - 99 Luftballons German Version

Pri tomto videu si môžete trochu zaspomínať na hit od speváčky Gabriele Susanne Kerner „Neny“,  v nemeckom prevedení.


Ďalším rozhodcom a koučom v súťaži bude Xavier Naidoo Kurt, ktorý je nemeckým spevákom, hudobným producentom a skladateľom a príležitostným hercom. Niekoľko rokov pôsobil v Spojených Štátoch pod umeleckým menom Kobra a vydal tam aj svoj album Seeing is Believing (vidieť znamená veriť). Je nositeľom niekoľkých cien za spev a hudbu ako napríklad MTV Europe Music Award, alebo ECHO – kde získal ocenenie "Najlepší národný mužský umelec - Rock / Pop".

Xavier Naidoo - Alles kann besser werden [Official Video]
 A Ako spieva Xavier Naidoo si pozriete na tomto videu

V poradí tretím porotcom / koučom hlasu Nemacka je Michael Raymond "Rea" Garvey, pôvodom  írsky pesničkár a gitarista a ako hlavný protagonista rokovej a popovej kapely Reamonn. Garvey spolupracoval s radom ďalších hudobníkov, vrátane Paul van Dyke , ATB , Sasha , Xavier Naidoo , Michael Mittermeier , a Jam & Spoon . Je autorom piesní pre Nu Pagadi a Elli Erl rovnako ako piesne na soundtracku nemeckých filmov Barfuss a Keinohrhasen a mnohých ďalších.

Walk With Me - Rea Garvey (Soundtrack Barefoot)

Pozrite si video ako soundtrack, ktorý naspieval Rea Garvey k úspešnému nemeckému filmu Barfuss.

Posledným štvrtým koučom a „sudcom“ ktorý bude rozhodovať v Hlase Nemecka budú vlastne dvaja "Alec Völkel a Sascha Vollmer, ktorí sú členmi kapely HossBoss. Kapela prepracovala mnoho piesní na svoj "Country Trash Punk Rock štýl. Uvidíme, či dvaja porotcovia s jedným hlasom budú mať v Hlase Nemecka výhodu oproti ostatným členom.


The BossHoss - Monkey Business

Video ukážka z umenia kapely BossHoss country punk Rock štýl 2010.


ProSieben a SAT.1 sú teda plne pripravené na odvysielanie svojej prvej série The Voice of Germany. Či bude porotcovské rozhodovanie spravodlivé, sa dozvieme už čoskoro. A či a ako sa bude  dariť nemeckým spevákom, o tom Vás radi budeme informovať na našom blogu o súťaži Hlas Česko Slovensko. Na tomto blogu sa budeme neskôr  venovať hlavne českým a slovenským spevákom a samozrejme porote, atď. Už teraz sa na to tešíme a veríme, že aj vy. 

Žiadne komentáre: